tarafından

2009 SBS Sonuçları Açıklandı!


Merakla beklenen 2009 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) açıklandı.

Sonuçlara bakmak için buraya tıklayınız.

sbs

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu sene İstanbul, Ankara ve Malatya illerinden3 öğrenci birinciliği paylaşıyor.

Tercihlere göre yapılacak olan yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresinden yayınlanacak.

I. yerleştirme sonrası II. yerleştirme işlemi 15 Ağustos’ta tercihinde yükselme işlemi 1 Eylül’de yapılacak. Böylelikle 3 ayrı yerleştirme işlemi sonrasında kontenjanların tamamının doldurulması hedefleniyor.

Bu yıl 6. sınıflarda 1 milyon 6 bin 52 öğrenci, 7. sınıflarda1 milyon 29 bin 109, 8. sınıflarda 1 milyon 11 bin 211 öğrenci sınava katıldı. Geçen yıl 7. sınıf SBS’de bütün soruları 61 öğrenci doğru yaparak tam puan almış iken, bu yıl 8. sınıfa devam eden aynı öğrencilerden 67’si bütün soruları doğru yaptı. Ancak 5 öğrenci hem geçen yıl, hem de bu yıl bütün soruları doğru cevaplandırdı.

Yılsonu başarı puanları da değerlendirmeye katılarak oluşturulan sınıf puanlarına dayalı olarak ortaya çıkan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı sonucuna göre 978 bin 61 öğrenci 196 puan barajını geçerek tercih yapma hakkını elde etti. (HT)

2009 SBS Sonuçları Açıklandı!” üzerine 5 yorum

  1. nerden baktın yha banada sölermisin

  2. arkadaşlar bnm başka bi yere yorum yazarken msn adresim felan kaydolmuş yalnış anlamayın ben saten bu sene sbs’ye girmedim kii..nerden bakıldığını bilmiorum..ok.işallah kazanırsınız..allah yardımcınız olsun kib.

  3. 7.sınıfa nerden bakılıyo yav

  4. ben 2009 sbs 3-28 agustos kayıtları net ten yaptık bunun sonuclar 29 agustos-4 eylul arası acıklancak dedıler peki nerden ogrencez sıte atarmısınız !!! **** ….. ekleyın e mail fln atınız!! tks ederım

Yorum bırakın